ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΟΥ ΔΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΔΑΝΟΣ, Πάνος Δανός στην ΕΡΤτο πρωί της Πέμπτης  31 Μαρτίου, αναφέρθηκε στους 3 πυλώνες της Κυπριακής οικονομίας, Κατασκευές, Τουρισμός και Υπηρεσίες, όπως επίσης τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις μεγάλες προκλήσεις που δημιουργεί.
Η Κύπρος αντιμετωπίζει νέα εμπόδια, όπως η μείωση των αφίξεων τουριστών, ο αυξημένος πληθωρισμός και η αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, τα οποία υπονομεύουν την αναπτυξιακή τροχιά της χώρας.

Μεταξύ άλλων η Κύπρος θα πρέπει να αναθεωρήσει τις οικονομικές προτεραιότητες της για τους επόμενους μήνες, να αξιολογήσει τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία και να καθορίσει νέες πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν.
Ο τουρισμός στην Κύπρο θα επηρεαστεί κυρίως και από την έλλειψη των Ρώσων γι’ αυτό και θα πρέπει να διαφοροποιήσουμε τις τουριστικές ροές, ώστε να καλύψουμε τις ρωσικές απώλειες.

Ο κ. Δανός μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό εστίασε στο γεγονός ότι ο τομέας των ακινήτων δεν θα υποστεί σοβαρό πλήγμα αλλά αντιθέτως αναμένει να έχει σταθερότητα στις επενδύσεις από κύπριους, αλλά και από κάθοδο πολυεθνικών εταιρειών στην Κύπρο.
Καταλήγοντας, ο κ. Δανός, εξέφρασε την αισιοδοξία του και επεσήμανε πως στο παρελθόν η Κύπρος έχει αποδείξει την ικανότητά της να αλλάζει, να βελτιώνεται, να καινοτομεί και να κινείται από ένα επιχειρηματικό μοντέλο σε άλλο, θα μπορέσει να ανακάμψει και να ισορροπήσει και να επιστρέψει στην ευημερία και στον δρόμο που είχε ακολουθήσει προηγουμένως, ακόμη και κατά τα χρόνια της πανδημίας, όταν είχε επιδείξει απίστευτη ικανότητα να αντισταθεί στις προκλήσεις.

Κάντε κλικ εδώ για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ολόκληρη τη συνέντευξη.

 

Join The Discussion

Compare listings

Compare