ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ | ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ

  • by Danos Real Estate
  • 6 έτη ago
  • Νέα
  • 1

Το νέο κτίριο που μέχρι τα τέλη του Μαΐου 2017 θα στεγάζει όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επί της 26ης Οκτωβρίου, είναι πλέον έτοιμο. Οι περισσότερες υπηρεσίες έχουν πλέον μεταφερθεί στα ιδιόκτητα πλέον γραφεία τους.

Το κτίριο έχει κατασκευαστεί από την “Αθωνική Τεχνική Α.Ε.” και καταλαμβάνει ένα ολόκληρο Οικοδομικό Τετράγωνο έκτασης 10 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε ιστορικά κτιριακά συγκροτήματα της πόλης, όπως είναι ο Μύλος και το Φιξ. Πρόκειται για μία ανάπτυξη, που συνδυάζει στοιχεία νέας κατασκευής με τα διατηρητέα κτίρια του παλιού εργοστασίου Φωταερίου, τα οποία και αναδεικνύονται ανάλογα, ενώ ο σχεδιασμός της είναι βασισμένος στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της πράσινης- βιώσιμης ανάπτυξης. Το κτιριακό συγκρότημα έχει συνολική επιφάνεια 37.600 τμ, αποτελείται από δύο λειτουργικά συνδεδεμένους κτιριακούς όγκους σε σχήμα «Γ» και ο σχεδιασμός του δημιουργεί προσβάσεις και από τους τέσσερις δρόμους, που περικλείουν το οικοδομικό τετράγωνο.

Η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της περιοχής, καθώς θα αυξηθεί σημαντικά η επισκεψιμότητά της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, που θα στεγαστούν τελικά στο κτίριο, απασχολούν περί τους 800 υπαλλήλους, οι οποίοι εξυπηρετούν τουλάχιστον τους 2.500 πολίτες καθημερινά. Είναι επομένως εύλογο να προκύψουν ανάγκες, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε σύντομο χρονικά διάστημα, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν συνέργειες, οι οποίες θα ωφελήσουν και τα όμορα κτίρια.

Η εμπορική ανάπτυξη θα βρίσκεται στο ισόγειο των κτιριακών όγκων. Αποτελείται από 50 περίπου καταστήματα επιφάνειας από 50 τμ μέχρι 180 τμ, με δυνατότητα συνένωσης σε περίπτωση που χρειαστεί. Κάποια από τα καταστήματα περιλαμβάνουν και χώρους παταριών. Για τις λειτουργικές ανάγκες του κτιρίου έχουν δημιουργηθεί στο υπόγειο βοηθητικοί χώροι, ενώ θα λειτουργεί και κλειστό υπόγειο παρκινγκ κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

Η ιδιοκτήτρια της εμπορικής ανάπτυξης είναι η “Αθωνική Τεχνική Α.Ε”, η οποία έχει αναθέσει στην εταιρεία “ΔΑΝΟΣ – An alliance member of BNP PARIBAS REAL ESTATE” την αποκλειστική προώθηση των εμπορικών χώρων προς μίσθωση.

Όσον αφορά στους εμπορικούς χώρους του κτιρίου, έχει προηγηθεί σχεδιασμός, ο οποίος προέκυψε από μελέτη έρευνας αγοράς της “ΔΑΝΟΣ, an alliance member of BNP PARIBAS REAL ESTATE”, με κύριο στόχο την επιτυχή λειτουργία των καταστημάτων μεμονωμένα αλλά και ως συνολική εμπορική ανάπτυξη. Η επιλογή των χρήσεων, που θα συνθέσουν την εμπορική ανάπτυξη, βασίστηκε στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από τους χρήστες (εργαζόμενους- επισκέπτες) του κτιρίου, αλλά και των γειτονικών περιοχών, ενώ στοχεύει και στη δημιουργία μίας νέας παράλληλης «αγοράς» στη δυτική πλευρά της πόλης. Όλες οι χρήσεις θα είναι συμπληρωματικές και όχι ανταγωνιστικές μεταξύ τους, καθώς ο αριθμός των καταστημάτων το επιτρέπει.

Τα καταστήματα διαθέτουν όλα προβολή, λόγω του σχεδιασμού του κτιρίου, καθώς βρίσκονται είτε επί οδών, είτε σε πεζόδρομους που διαπερνούν εγκάρσια τους κτιριακούς όγκους.

Η περιοχή έχει τις βασικές υποδομές, ενώ υπάρχουν κτιριακές αναπτύξεις μοντέρνου σχεδιασμού που μπορούν να λειτουργήσουν συνεργιστικά με το εν λόγω έργο. Ήδη, η περιοχή με την έναρξη της λειτουργίας του ONE SALONICA και του ΜΕΤ HOTEL,  έχει αλλάξει χαρακτήρα, σημαντικός αριθμός γραφειακών χώρων λειτουργεί σε όμορα κτίρια, ενώ ήδη υπάρχουν δύο τραπεζικοί οργανισμοί στην οδό 26ης Οκτωβρίου και αναμένεται να λειτουργήσει ένας ακόμη σε κατάστημα της συγκεκριμένης ανάπτυξης.

Αυτή η νέα εμπορική ανάπτυξη που θα φέρει το όνομα «Περιφέρεια Center» έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον μισθωτών, ενώ τα πρώτα συμβόλαια έχουν ήδη υπογραφεί. Εντός του πρώτου τριμήνου πρόκειται να προγραμματιστεί εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της πόλης. Πατήστε το ακόλουθο link και κατεβάστε την παρουσίαση σε μορφή PDF: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ CENTER_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Compare listings

Compare