ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ

Ψηφίστηκε η ρύθμιση για την κατάργηση του φόρου γονικής παροχής, μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ ανά γονέα, όπως είχε ανακοινώσει από την Θεσσαλονίκη και την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ρύθμιση η οποία και έχει τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021.
«Οι νέοι θα μπορέσουν ευκολότερα να αυτονομηθούν οικονομικά»
Το συγκεκριμένο μέτρο, αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στην κτηματαγορά, αλλά και σε χιλιάδες νοικοκυριά και αυτό διότι η γονική παροχή δεν αφορά μόνο ακίνητα, αλλά και κινητά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετρητά, μετοχές κ.λπ.
Το μέτρο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά για περιπτώσεις που οι γονείς θέλουν να δώσουν χρήματα στα παιδιά τους, προκειμένου είτε να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο ή να δημιουργήσουν μία επιχείρηση.
Ας δούμε τι ισχύει σήμερα για τις γονικές παροχές και τι κερδίζουν οι ενδιαφερόμενοι από την 1η Οκτωβρίου, που καταργείται ο φόρος:
– 10% για δωρεά μετρητών.
– 1% για ακίνητη περιουσία 150 – 300.000 ευρώ.
– 5% για ακίνητη περιουσία 300-600.000 ευρώ και
– 10% για ακίνητη περιουσία μεγαλύτερη των 600.000 ευρώ.
Επί της ουσίας, οι γονείς μπορούν πλέον χωρίς καμία επιβάρυνση να παρέχουν στα παιδιά τους, χρηματικά ποσά μεγάλου ύψους προκειμένου εκείνα να αγοράσουν σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια, Ι.Χ. αυτοκίνητα, μετοχές επιχειρήσεων, ομόλογα και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, με πλήρη κάλυψη του “πόθεν έσχες” και των τεκμηρίων διαβίωσης της Εφορίας.
Πηγή: capital.gr

Join The Discussion

Compare listings

Compare